Enzimi
Enzimi su biološka sredstva za čišćenje koja djeluju na određene vrste mrlja. Postoje različite vrste enzima, a svaki je prikladan za uklanjanje određenih vrsta mrlja i nečistoća (masti, škroba, proteina...). Svaki enzim u Persilovim formulama djeluje kao katalizator i aktivira se više puta tijekom ciklusa pranja kako bi u potpunosti uklonio sve čestice prljavštine. Čak i pri niskim temperaturama. Neovisno o njihovoj koncentraciji, enzimi moraju biti navedeni na ambalaži u skladu s Uredbom EU-a o deterdžentima.
Više o Persilovim enzimima
Glavni enzimi koji se upotrebljavaju u Persilovim formulama su proteaze, amilaze i celulaze:
Proteaze
Uklanjaju prljavštinu koju sačinjavaju proteini kao što su jaja, krv i mlijeko
Amilaze
Uklanjaju mrlje od šećera i škroba kao što su tjestenina, krumpir, riža i žitarice
Celulaze
Omekšavaju tekstilne proizvode i održavaju boju, bjelinu i cjelovitost tkanine
Persil neumorno razvija vrhunske enzime koji prate promjenjive navike društva i učinkovito uklanjaju čak i prethodno nepoznate vrste mrlja. Enzimi s hladnom aktivacijom pospješuju uklanjanje mrlja pri niskim temperaturama pranja kao što su 20 °C ili 30 °C.